Menu

Opium

Staffan Nordstrand

Första gången Eva och Fredde träffas är i baren på hotell Malmen i Stockholm. Då vet hon ingenting om Freddes kopplingar till Stockholms undre värld. De tillbringar tre intensiva dygn tillsammans, sedan föreslår han en resa till Thailand.

Eva låter sig luras av löften om paradiset. Resan visar sig bli starten på en livsomvälvande relation baserad på lögner och hemligheter. Hon blir snart indragen i Bangkoks smutsigaste vrår med droger och kriminalitet.

Hemma i Sverige blir Lena, Evas bästa vän, fundersam. Hon börjar undersöka Freddes förflutna, men också Evas. Något som leder till att även hon blir indragen i ett händelseförlopp som eskalerar bortom all kontroll. Samtidigt inträffar två mord på prostituerade som Fredde får svårt att förklara.

I spänningsromanen Opium skildras en mörk del av verkligheten som Staffan Nordstrand ställdes inför under sin tid som byggledare i Asien. Bakom boken ligger fyra års noggrant researcharbete, författaren har själv suttit på en bergstopp i den Gyllene Triangeln och skurit kapseln som dagen efter bildat den latex som blir opium och senare heroin.

Sagt om Staffan Nordstrands tidigare böcker:

– Skulle också kunna vara en bra utgångspunkt för en spännande tv-serie.
DAST Magazine, om Byggfirman

– Ett jättespännande och viktigt ämne.
Gomorron Sverige, SVT

– Nordstrand lyckas på ett träffsäkert sätt skildra denna hemska företeelse och samtidigt förmedla hur viktigt det är att som turist tänka sig för.
Emelie Loxis Bokblogg


ISBN: 9789176293843
Översättare: Niklas Lindblad
Releasedatum: 2017-03-20
Boken kommer även som ljudbok i mars 2015.

BOKFABRIKEN

Nordenskiöldsgatan 19
SE-211 19 Malmö

Mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.