Menu

Generation 500

GENERATION 500 är Jimmy ”Spelpappan” Wilhelmssons stora bok om generationen som växte upp med hemdatorn Amiga 500. Bland de medverkande i boken finns Dreamhack-grundaren Martin Öjes, Swedish House Mafia-medlemmen Axel "Axwell" Hedfors samt mängder av andra som växte upp med Amiga 500 och byggde sina karriärer på erfarenheterna från världens bästa underhållningsdator.

Amiga 500 blev 90-talets stora speldator och satte till stora delar grunden för det som de flesta av oss använder våra hemdatorer till idag: underhållning. Amiga 500 dök upp i maj 1987 och erbjöd tusentals färger och flera digitala ljudkanaler medan PC- och Appledatorer oftast var monokroma och gav ifrån sig enstaka pip.

GENERATION 500 tar vid där föregångaren GENERATION 64 slutade – och är den andra och avslutande delen i berättelsen om hur Sverige och övriga Skandinavien påverkades av vågen av Commodore-datorer som sköljde över oss. Användes de enbart till spel eller ligger det mer bakom det tidiga datoranvändandet?

Fler profiler som märks i boken är bland annat speljournalisten Angelica Norgren (P3 Spel), Paradox-grundaren Fredrik Wester och Martin Fredriksson som är medgrundare av Researchgruppen.

Författaren Jimmy Wilhelmsson - som även driver retrospelbloggen Spelpappan.se - har tidigare skrivit Generation 64, föregångaren till ovanstående bok. Tillsammans med Orvar Säfström har han för Bokfabriken gett ut boken Äventyrsspel, om det svenska rollspelsundret..


ISBN: 9789176293706, omslag & formgivning: Kenneth Grönwall.

BOKFABRIKEN

Nordenskiöldsgatan 19
SE-211 19 Malmö

Mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.