Menu

Dewey Decimal - En neurotisk hitman i ett sargat New York, pocket

Nathan Larsson

Dewey Decimal älskar ensamheten med sina böcker, men hans jobb som hitman åt New Yorks mest hänsynslösa åklagare kräver helt andra talanger.

Storskalig terrorattack, influensapandemi och ett kollapsat Wall Street. New York är en skugga av sitt forna jag. Medan staden kämpar sig upp ur vrakresterna intar en namnlös man stadsbiblioteket på 42nd Street. En man med tvångssyndrom, en stor kärlek till litteratur och en komplicerad moralkod. Minnet sviktar och inte ens han själv känner till hemligheten om sitt eget mörka förflutna.

Helst vill Dewey Decimal vara ifred med sina böcker, men när hans uppdragsgivare kallar in honom till ett till synes enkelt uppdrag, kan Dewey inte säga nej. Men något stämmer inte. Uppdraget exploderar i en blodig härva av våld, skiftande lojaliteter och gamla vendettor, och frågan om Deweys bortglömda identitet väcks åter till liv med förnyad kraft.

Dewey Decimal är Nathan Larsons romandebut och den första delen i en trilogi om den bokälskande och våldsamme Dewey. Nathan Larson är också musiker och spelar bland annat med sin fru Nina Persson i bandet A Camp. Han komponerar även filmmusik och har skrivit musik till en lång rad filmer och tv-serier. Nathan Larsson bor med sin fru och son i New York.

 

Röster i media

”Läsningen håller högt tempo och nya trådar i intrigen avlöser varandra i en närmast brutal hastighet.” Tidningen Kulturen

Dagens Nyheter intervjuar Nathan Larson om debutboken: Slumpen gjorde Nathan Larson till författare

 


ISBN: 978-91-87301-23-0, översättning: Andreas Öberg, omslag: Jan Andersson & Edison Reklam AB

Ges även ut som ljudbok av HörOpp! Uppläsare: Mats Eklund

 

BOKFABRIKEN

Nordenskiöldsgatan 19
SE-211 19 Malmö

Mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.