Menu

Monster, pocket

Ingrid Elfberg

Polisen Erika är sjukskriven och åker hem till Norrland tillsammans med sin hund Boss. Hon har inte berättat för någon att hon är gravid efter den våldtäkt som hennes man utsatte henne för.

Snart dras hon in i den lokala utredning av det som först ser ut att vara ett makabert självmord på en gammal avrättningsplats i Östersund. När ytterligare en man tagit sitt liv på en forntida offerplats i Göteborg börjar man se ett samband. De upptäcker att det andra offret fått en film där det första offret torteras. Vad har offren gemensamt? Kommer de att bli fler?

Erikas äldre bror blir polisens huvudmisstänkte och hon blir besatt av att hitta sanningen. Allt som binder offren samman är att de gått i samma klass som barn, och det finns många frågetecken kring skolklassen. Rektorn dog i en märklig skidolycka på sjuttiotalet, två i klassen har tagit sina liv, och ytterligare en är spårlöst försvunnen. Erikas privata utredning leder henne till sin brors barndom som kantats av mobbing. Hon upptäcker konsekvenserna av vuxenvärldens oförmåga att se sånt som är plågsamt, och av att vända ryggen till och blunda.

Monster är en psykologisk thriller om mobbning och vem man kan bli när man aldrig blir sedd.

 


ISBN: 9789176293294, omslag: Helena Hammarström

Boken finns även som inbunden och som ljudbok, inläst av Anna-Maria Käll.

BOKFABRIKEN

Nordenskiöldsgatan 19
SE-211 19 Malmö

Mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.