När du försvann

Utgivningsdatum: 25 november, 2024
ISBN: 9789180318990
Omslag: Emma Björklund
Originalspråk: Svenska
Bandtyp: Inbunden

I Emma Olofssons nya deckarserie samarbetar hennes två mest omtyckta karaktärer – Sonja Ljung & Matias Hernández – för att lösa kriminalfall i Blekinge.

1986 – Aspö, Blekinge skärgård

Höststormen rasar och när Tina går för att titta till sin lilla dotter finner hon sängen tom, flickan är spårlöst borta. Polisen drar slutsatsen att hon gett sig ut ensam och drunknat. Men kroppen återfinns aldrig.

Trettiosex år senare skakas Blekinge av en våg ovanligt brutala rån. Maskerade män tränger sig in hos familjer och med grovt våld tvingar de till sig värdesaker. En specialgrupp inom polisen tillsätts och kriminalinspektörerna Sonja Ljung och Matias Hernández samarbetar för första gången. Till sin hjälp har de unga impulsiva polisen Fanny och den luttrade Lasse.

Snart sker ännu ett inbrott, i en villa i Olofström. När polisen kommer till platsen hittar de en död kropp i källaren. I fickan på den dödes tröja finns ett föremål som förbryllar. Det har nämligen kopplingar till ett kallt fall. Hur har det hamnat där?

Sonja och Matias bli alltmer övertygade om att det vilar något ännu större och farligare bakom rånen. En person som inte skyr några medel för att utkräva hämnd.